Çikolata Kaplamalı Madlen Kek Tarifi ( Madeleine Cakes )

Madlen Kek Tarifi

 Çikolata Kaplamalı Madlen Kek Tarifi ( Madeleine Cakes )

Günün her saati için mükemmel tatlı bir ikram olan Fransız Madeleine kek ( Madlen Kek ) tarifi tıpkı Madlen çikolatalarımız gibi geçmişten bu güne kadar gelen tadı ve kokusuyla, sade malzemelerle yapılan tadı hafızalarda yer eden, anıları canlandıran bir lezzet. Tadı romanlara konu alan Madlen keki diğer keklerden ayıran özelliği deniz kabuğuna benzemesi ve zarif şekli ile ünlü olması. Fransızların en bilinen ve en sevilen Madlen kekin kendine has bir kalıbı bulunmaktadır.Dilerseniz bu kalıplardan satın alabilir veya normal muffin kalıplarında aynı tarifi deneyebilirsiniz.

Kaç Kişilik:12

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 10 dakika

Gerekli Malzemeler: Madlen kek kalıbı

Malzemeler;

3 Adet Yumurta

½ su bardağı şeker

125 gr oda sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Tarif;

Oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtaları ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz. Rengi hafif beyazlaşana kadar çırpmaya devam ediyoruz.Eritilmiş tereyağını karışa ekliyoruz.Terayağının ılımış olması önemli. Bikaç dakika çırptıktan sonra kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekliyoruz. Yaklaşık bir dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra yağlanmış madeleine ( madlen ) kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayarak kek harcımızdan yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Keklerimiz soğuduğunda çikolata kaplamak için çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Kalıbından çıkardığımız keklerin yerine eritmiş olduğumuz çikolatalardan ekleyip keki üzerine hafifçe bastırarak çikolatanın kekin üzerini kaplamasını sağlıyoruz. Çikolata donana kadar dolapta 5-8  dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Nefis Madlen Keklerinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 Benmari Üsulu Çikolata Nasıl Eritilir?

Benmari usulü çikolata eritmek mutfakta çok sık kullandığımız tekniklerden bir tanesidir. Çikolatayı benmari usulü yani buharda eritmemizin nedeni ise direk ateşe maruz kaldığında yanan ve katılaşan bir yapıya sahip olmasıdır. Bu nedenle yavaş yavaş çikolatanın erimesi daha sağlıklı bir yöntemdir. Benmari usulü çikolata eritmek için ocağa aldığımız bir tencerenin içine kaynar su ekliyoruz. Üzerine ısıya dayanıklı cam bir kase yada metal bir kase koyuyoruz. Burda önemli olan nokta kaynar suyun üzerine koyduğumuz kaseye temas etmemesidir. Bu nedenle suyu tencereye çok fazla koymamanız gerekmektedir. Ocağın ateşinin çok fazla açık olmamasına dikkat edin direk ısıya maruz kalan çikolatanın yanmasına ve yapısının bozulmasına neden olabilir. Son olarak  bitter çikolata, beyaz çikolata yada sütlü çikolata seçeneklerinden hangisini tercih etmek isterseniz kaseye ekleyerek sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.
Etiketler: madlen kek tarifi
Eylül 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.